Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Израел атакува с бомби и Дамаск в ранните

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Израел атакува с бомби и Дамаск в ранните
Коментари Харесай

Журналистка загина при израелска атака срещу Дамаск, мишена е било иранското посолство

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Израел нападна с бомби и Дамаск в ранните часове на 1 октомври, оповестяват ТАСС и сирийската организация САНА. Според медийните изявления задачата на офанзивата е била иранското посолство в столицата на Сирия.

Според неофициална информация там се е провеждала среща на водачи на " Хизбула ", написа ТАСС.

Министерството на защитата на Сирия оповестява, че нападението е било осъществено както със самолети, по този начин и с дронове в разнообразни точки на града малко след 2 часа тази нощ. Атаката е пристигнала от посоката на Голанските възвишения, прецизира ведомството, представено от Интерфакс.

При въздушната офанзива на Израел над Дамаск са починали трима души, а 9 са ранените, като има нанесени и съществени материални вреди по инфраструктура.

Сред жертвите е и известна телевизионна журналистка. За гибелта на своята телевизионна водеща Сафа Ахмед оповестиха от държавната сирийска телевизия. В изказването си телевизионният канал показва, че скърби за своята журналистка, която е починала " вследствие на експанзията на Израел в Дамаск ".

Нейната кола е ударена и взривена на улицата малко откакто тя е завършила включването си в новините за израелската интервенция в Ливан и за офанзивата над столицата на Сирия.

Според сирийската страна автомобилът й е бил нарочна цел за проваляне. 

По време на въздушното нахлуване сирийската противовъздушна защита е прихванала противников цели над Дамаск, оповестява още САНА, представена от ТАСС.

Руската федерация осъжда ударите на Израел по Дамаск и се намира в непрекъснат контакт със Сирия, съобщи ТАСС, като цитира представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Атаката над сирийската столица пристигна малко след въздушните удари по Бейрут и преди израелската войска да даде старт на сухопътната интервенция на ливанска територия.

Сухопътните интервенции на Израел в Ливан са ориентирани против бастиони на ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", ситуирани по ливанско-израелската граница, а не са война против ливанския народ, разгласи през днешния ден израелската войска, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Тези локализирани наземни интервенции взимат на прицел бастиони на " Хизбула ", от които идва опасност за израелски градове, кибуци и обитаеми места по продължение на границата ", сподели представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари.

" Хизбула " е трансформирала ливански села наоколо до израелски села във военни бази, от които е подготвена да атакува Израел ", добави той. 

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР